Annons

Bullerbyn fick pris för miljöarbete

Det blev en tidig julklapp när förskolan Bullerbyn i Rävemåla fick sin andra gröna flagg för utfört miljöarbete. Under året har förskolebarnen jobbat med återvinning, fåglar i närmiljön och allemansrätten.
Tingsryd • Publicerad 20 december 2013
Förra sommaren fick Bullerbyns förskola i Rävemåla sin första gröna flagg. Nu hissar de ännu en efter sitt arbete med återvinning, fåglar i närmiljön och allemansrätten.
Förra sommaren fick Bullerbyns förskola i Rävemåla sin första gröna flagg. Nu hissar de ännu en efter sitt arbete med återvinning, fåglar i närmiljön och allemansrätten.Foto: Emelie Olsson

Stiftelsen Håll Sverige Rent delar ut Grön flagg-certifieringar för ett hållbart samhälle. Förskolan i Rävemåla är bara en av dem som i kommunen jobbar med ett aktivt miljöarbete.

Den gröna flaggan hissades redan förra året och nu har förskolans arbete under året gett ny utdelning.

Den senaste rapporten som skickades till stiftelsen får full pott. Stiftelsen Håll Sverige rent tycker att fantasi och kreativitet lyser igenom rapporten. De skriver också att förskolan tagit fina bilder som avspeglar verksamheten väl och att de har genomfört många spännande experiment och upptäckter.

Emelie Olsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons