unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Flera unga män misshandlade vid bygdegården

Polis och ambulans larmades under natten till söndagen om en skadad person vid bygdegården i Tingsryd.
När man kom fram anträffades totalt fem unga män som ska ha blivit misshandlade.
Foto: Carl Carlert

Polisen larmades till bygdegården i Mårslycke i Tingsryd, där det hölls någon form av fest, runt 01-tiden på söndagen.

– Det är oklart för oss exakt vad som hänt ännu, men två stycken personer har fått stick- eller skärskador och en person har utsatts för våld mot huvudet med ett tillhygge, säger Johan Sjögren, jourhavande förundersökningsledare hos polisen i Växjö, vid 05.30-tiden.

Polisen har uppgifter om att knivliknande föremål har använts.

Ytterligare två personer ska ha utsatts för misshandel, utan tillhygge. Totalt fick tre personer föras till sjukhus med ambulans från platsen. Under söndagsmorgonen gav Region Kronoberg beskedet att en av de tre skadade fått lämna sjukhuset medan de övriga två var kvar för observation.

Samtliga målsägande ska vara unga män, i 17- 21-årsåldern.

Männen ska inte ha hamnat i bråk med varandra utan ska ha blivit attackerade av en eller flera okända gärningspersoner. Enligt uppgifter till SMP ska det ha rört sig om ett tiotal personer eller mer.

Rörde det sig om en privat fest?

– Det benämns initialt som en studentfest, så det verkar ha varit någon form av organiserad festlighet, säger Evelina Olsson, polisens presstalesperson i region Syd.

– Jag har inte någon exakt uppgift om hur många personer det varit på platsen men enligt polispatrullerna var det massivt med folk, säger Olsson.

Polisen har upprättat tre anmälningar om grov misshandel samt två anmälningar om misshandel av normalgraden.

I nuläget finns ingen misstänkt gripen, uppgav polisen under söndagskvällen.