Gemensam broschyr för tre kommuner

Welcome, willkommen, välkommen till Sverige, Småland, Växjö, Alvesta och Tingsryd. Sydöstra Sveriges metropoler för naturupplevelser, glas- och möbeldesign. Denna uppmuntrande hälsning finns i de tre kommunernas gemensamma turistbroschyr.
Tingsryd • Publicerad 2 februari 2011
Karin Nilsson, turistsamordnare i Tingsryds kommun: "Det här är startskottet för ett nytt samarbete inom turism."
Karin Nilsson, turistsamordnare i Tingsryds kommun: "Det här är startskottet för ett nytt samarbete inom turism."Foto: Bernd Blankenburg

– Genom att samarbeta kan vi erbjuda våra besökare en större bredd av aktiviteter. I stället för att begränsa oss till varje enskild kommun har vi samlat allt i ett större geografiskt område, säger Tingsryds turistsamordnare Karin Nilsson.

Och det som har samlats ihop är förstås attraktionerna i de tre kommunerna. Besökare och turister får genast en överblick över det totala utbudet som finns inom området.

– Därmed ökar vi attraktiviteten för området och kommunerna. För turister och besökare är den enskilde kommunen mindre intressant. Däremot är det intressantare vad den här delen av Småland har att erbjuda.

Karin Nilsson menar att turister vill få information om vilka upplevelser det finns, vilka möjligheter man har att bo, var man kan äta och vilka aktiviteter man kan ägna sig åt.

– Tingsryd och de två andra kommunerna blir mera synliga eftersom broschyren får en större spridning. Vi har tryckt den i 40 000 exemplar som skickas ut till turistbyråer, enskilda besöksmål och på ställen där man kan bo som turist.

Dessutom går det att beställa broschyren på nätet via olika hemsidor med anknytning till Småland. Broschyren är också trespråkig helt igenom, svenska, engelska och tyska.

Broschyren känns fyllig och inuti finns läckra och lockande bilder i mängder, samt förstås all information som turister letar efter.

Bernd Blankenburg
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.