Annons

Hård kritik mot djurägare

En djurägare i Tingsryd kommun får omfattande kritik för sin djurhållning. Läget är akut menar Länsstyrelsen.
Tingsryd • Publicerad 16 december 2013

Djurägaren ska enligt beslut av Länsstyrelsen omedelbart se till att gårdens djur har tillgång till torra och rena liggplatser, att djuren ska skötas och vara rena liksom att stallutrymmena ska hållas rena och fria från gödsel.

Länsstyrelsen gjorde en inspektion i början av november och upptäckte då bland annat att ankor hölls i för små utrymmen, de saknade torra och rena liggplatser liksom rent vatten. Inte heller hönsen hade torra och rena utrymmen eller rent vatten. Länsstyrelsen bedömde fjäderfänas situation som akut.

Annons

Djurägarens hästar var också smutsiga, det fanns risk för skador i boxarna och några av hästarna hölls inomhus dygnet runt. Djurägaren menade att orsaken var att stormen förstört stängsel som man inte hunnit reparera.

”Länsstyrelsen anser att det är en mycket allvarlig brist i tillsynen när förvaringsutrymmena hunnit bli så smutsiga som de var i NN:s fjäderfähållning vid kontrollen”. Länsstyrelsen anser att djurägaren bör minska antalet djur eftersom de som jobbar med djuren inte har vare sig kunskap eller färdigheter att sköta gårdens djur.

Hilda Frankki
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons