Hästen stärker landsbygden

Efter ett besök på Tingsrydtravet utmanar flera folkpartister sin alliansregering och kräver en satsning på landsbygden med hästens hjälp.
Tingsryd • Publicerad 2 augusti 2013

Detta genom att regeringen ska arbeta fram ett avtal med ATG som ger spelbolaget lika villkor som spelbolagen baserade utomlands. Dessa bolag tjänar visserligen pengar i Sverige men betalar ingen skatt på sina vinster här.

– ATG måste få bättre konkurrensvillkor. Dessutom måste bolagets överskott fördelas rättvisare även till små banor på landsbygden. En annan penningfördelning än i dag skulle ge fler attraktivare tävlingar på mindre banor. Det i sin tur bidrar till att skapa en levande landsbygd med ökad attraktivitet, säger folkpartisten Sven-Olof Karlborg i Tingsryd.

Inom folkpartiets landsbygdsgrupp i Blekinge, Kalmar och Kronoberg har han drivit frågan om travet, ATG och attraktiviteten. Han har fått gehör och när denna landsbygdsgrupp nu stöter på hos sina riksdagsmän om landsbygden är även hästsporten med.

– Vi hade bjudit in några riskdagsledamöter till marknadstravet i Tingsryd. Besöket fick dem att inse vilken betydelse travbanor har för arbetsmarknaden på svenska landsbygden, säger Sven-Olof Karlborg.

Bernd Blankenburg
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.