Inbrott på hotellet och Lindegården

Under natten till måndagen utsattes hotellet i Tingsryd och Lindegården i Linneryd för inbrott.
Tingsryd • Publicerad 6 augusti 2012

Enligt närpolischef Pär-Axel Tobiazon lyckades gärningsmännen ta sig in i hotellbyggnaden med en kod och bröt sig sedan in i restaurangdelen.

– De måste ha fått tag på koden eftersom de öppnat en kodad dörr. Men jag kan inte svara på hur koden spridits, säger han.

Väl inne i restaurangen riktade de in sig på kassapparaten, men fick inte med sig några pengar eftersom den var tom. Till en början misstänkte personalen att gärningsmännen fått med sig tobak och alkohol, men efter inventering visade det sig att alla varor fanns kvar.

Inbrottstjuvarna på Lindegården i Linneryd fick dock med sig ett par hundralappar när de bröt sig in i servicehusets kök. De ska ha tagit sig in genom ett fönster i en del som under natten är utanför personalens arbetsområde.

Platsundersökning pågår på brottsplatserna under måndagen. Enligt Pär-Axel Tobiazon är det i nuläget oklart om det finns något samband mellan de båda inbrotten.

– Det är ingenting som har framkommit hittills. Det enda sambandet är tiden för brotten och att det verkar ha varit kontanter som eftersökts.

Emelie Olsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.