Ingen fritidsgård i skolans källare

Kultur- och fritidsnämnden släpper idén om kommunal fritidsgård i Dacke­skolans ­källare. Anledningen är att nämnden måste fundera på hur de kan spara pengar för en budget i balans.
Tingsryd • Publicerad 2 juni 2014
Håkan Ohlsson (M).
Håkan Ohlsson (M).Foto: Alexander Mahmoud

– Nöden har ingen lag, säger nämndens ordförande Håkan Ohlsson (M) och syftar på att 600?000 kronor behöver sparas in på förvaltningen för att man ska klara av budgeten.

Däremot tror han att fritidsgården i kommunens regi kommer att kunna drivas i Kulturverkstans lokaler. När musikskolan Academy of Music and Business lokaler står färdiga intill Wasaskolan i höst tror han nämligen att det kommer att finnas plats i Kulturverkstan.

– Vi har tillgång till Kulturverkstans lokaler och trycket där lär minska lite när musikskolan AMB blir färdigt. Då får vi plats där, säger han.

Emelie Olsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.