Annons

Klartecken för fritidsgård

Tack vare ett tillskott från kommunstyrelsen blir nu Väckelsångs fritidsgård kvar. Kultur- och fritidsförvaltningen har fått i uppdrag att teckna ett avtal med Tingsryds pastorat.
Tingsryd • Publicerad 30 september 2014
Håkan Ohlsson (M).
Håkan Ohlsson (M).Foto: 
Växthuset blir fortsatt fritidsgård för ungdomarna i Väckelsång.
Växthuset blir fortsatt fritidsgård för ungdomarna i Väckelsång.Foto: Bernd Blankenburg

– Vi fick ersättning av kommunstyrelsen. Det gör att vi räknar med att klara av det här, säger kultur- och fritidsnämndens ordförande Håkan Ohlsson (M).

I våras såg det mörkt ut för fritidsgården som drivits i Väckelsång under två terminer.

Annons

Hela kommunen har ansträngd ekonomi och då måste vi göra något. Tyvärr ryker fritidsgården i Väckelsång om vi måste spara. Vi har inget avtal med dem och då måste det bli så, sa Håkan Ohlsson då.

Men så tilldelades nämnden 400 000 kronor ur kompletteringsbudgeten och fritidsgården blir kvar. Förvaltningen har fått i uppdrag att teckna ett avtal med Tingsryds pastorat för läsåret 2014/2015. Verksamheten ska även fortsättningsvis hålla till i kyrkans lokaler i det så kallade Växthuset och beräknas kosta omkring 150 000 kronor för nämnden.

Klart står nu också att fritidsgårdsverksamheten i Tingsryds tätort helt och hållet förläggs till Kulturverkstan och deras Café KV. Redan tidigare har Kulturverkstan själva drivit sin verksamhet.

Enligt Håkan Ohlsson har man nu satt samman den med den kommunala fritidsgårdsverksamheten och håller öppet för ungdomarna tisdag till fredag samt varannan lördag.

Emelie Olsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons