Annons

Kommunalrådet bestrider Wellness Studios miljonkrav

Att Wellness kräver Tingsryds kommun på 1,5 miljoner kronor förvånar kommunalrådet Patrick Ståhlgren (M). Han är häpen över tillvägagångssättet och håller fast vid att kommunen har agerat rätt i sitt avtal med Medley.
Tingsryd • Publicerad 18 december 2013

– Vi blev mycket förvånade över det här, säger kommunalrådet Patrick Ståhlgren (M) som förklarar att det ska vidare till kultur- och fritidsnämnden som är ansvarig nämnd i frågan.

I gårdagens tidning beskrevs hur Wellness Studio med gym i Tingsryd kräver Tingsryds kommun på 1,5 miljoner kronor. Som förklaring till kravet menar Wellness att kommunens avtal med Medley är så förmånligt att det skadat Wellness och gjort att de förlorat totalt 1,5 miljoner i intäkter.

Annons

– Vi vill gärna söka dialog och väcka den här frågan. Vårt krav är inte hugget i sten men vi har känt att kommunen har varit avogt inställd. Det kanske är så här man måste formulera sig för att kommunen ska lyssna, säger ombudet Gustav Linge från advokatfirman Werner.

I skrivelsen till kommunen skriver han bland annat:

”Avtalen mellan Tingsryds kommun och Medley innebär att Medley kan ta ut avsevärt låga priser för gymtjänsterna som de erbjuder i Vattenpalatset Kaskad. Konkurrensen gällande gymverksamhet i Tingsryds kommun har därmed snedvridits på grund av Medleys underpriser”.

Men kommunalrådet Patrick Ståhlgren (M) tillbakavisar kritiken. Han känner sig inte heller orolig när det kommer till Wellness krav mot kommunen.

– Det finns ingen grund till det här. De har prövat det här vid två tillfällen tidigare utan att få rätt. Sedan är det också så att när Kaskad gick ut på upphandling så hade Wellness samma möjlighet att gå in i processen vilket de inte gjorde.

I sin skrivelse är Wellness ombud tydlig.

”För det fall Tingsryds kommun inte utger ersättning enligt ovan senast den 31 januari 2014 synes talan få väckas vid allmän domstol”.

Däremot menar Gustav Linge att det i huvudsak är ett sätt att en gång för alla öppna upp för en dialog.

– Vi kommer givetvis att bemöta det här. Men jag kan ju säga att vår inställning är att vi kommer bestrida det här kravet, säger Patrick Ståhlgren och fortsätter:

– Wellness pratar om vikande omsättning. Det är kanske inte så konstigt när de lägger så mycket pengar på advokatkostnader.

Emelie Olsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons