Annons

Kontanthantering ska utredas

Kontanthanteringen på bibliotek och fritidsgårdar i kommunen ska ses över. Kultur- och fritidsnämnden har beslutat att låta sedlar och mynt stå i centrum i nästa års internkontroll.
Tingsryd • Publicerad 9 december 2013

– Jag tror att det är viktigt att se över och utreda den kontanthantering vi har. Ska vi ha kontanta medel alls, frågar sig kultur- och fritidschefen Stefan Johansson.

Visst gör kontanta pengar i kassorna risken för rån större. Men Stefan Johansson menar att det också är viktigt att se över eftersom vi allt mer går mot ett kontantlöst samhälle.

Annons

– Det föranleds av bankens ointresse att ta in pengar. Men givetvis är hot och våld också en aspekt. På biblioteksfilialer är man oftast ensam, säger han.

Han får medhåll från Kenneth Görtz (M) som är kultur- och fritidsnämndens ordförande. Nämnden har nu beslutat att kontanthanteringen ska ses över när internkontrollen utförs nästa år.

– Vi kan ju också se att det kostar en avgift för oss att lämna in pengarna i bankens boxar. Det kräver omsättning. Det här är viktigt att utreda på olika sätt, säger Kenneth Görtz.

Emelie Olsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons