Markägare vill lämna VVO

En markägare i Linneryd känner sig illa behandlat och mobbat av medlemmar i sitt viltvårdsområde, VVO. De vägrar honom utträde och därför har han överklagat hos länsstyrelsen.
Tingsryd • Publicerad 18 juni 2010

Det var viltvårdsområdets styrelse som avslog markägarens begäran om utträde. Detta utan motivering.

I sin överklagan till länsstyrelsen skriver markägaren att han och hustrun förtalats, att de inte är välkomna vid områdesjakter. Enligt honom säger dessutom ortsborna att han och hustrun inte är välkomna på besök heller.

Nu tycker markägaren får det vara nog: "Ska jag då på detta vis uteslutas ur jakten, men ändå ska viltvårdsområdet tillåtas jaga på vår fastighet?" Den är nio hektar stor och VVO omfattar 838 hektar.

Länsstyrelsen överprövar markägarens ansökan om utträde.

– I ett sådant fall prövar vi vilken betydelse marken har för området. Det är enklare att bevilja utträde för ett litet markområde. Dessutom tittar vi på markens lokalisering inom viltvårdsområdet, säger naturvårdshandläggare Roland Kroon vid länsstyrelsen. Han handlägger inte just det här ärendet.

Bernd Blankenburg
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.