Medlem i Gubbligan överklagar isolering

En av männen bakom den så kallade Gubbligan överklagar kriminalvårdens beslut att placera honom i isoleringscell. Han anser att plats på säkerhetsavdelning är straff nog.
Tingsryd • Publicerad 11 augusti 2012

Förra hösten dömdes de tre medlemmarna i den så kallade Gubbligan till tio respektive åtta års fängelse för fem grova rån, ett av dem på Swedbank i Tingsryd.

I juli i år beslutade kriminalvården att den 54-årige medlemmen ska vara placerad i avskildhet. Kort därefter begärde mannen omprövning och menade att beslutet om placering på säkerhetsavdelning på Kumlaanstalten var en sak, men att isolering var överdrivet och orimligt. Men kriminalvården stod fast vid sitt beslut. De menade att mannens synpunkter inte var skäl nog för att de skulle göra en ny bedömning.

Nu har 54-åringen överklagat beslutet också till Förvaltningsrätten i Karlstad. Han vill att beslutet undanröjs.

”Sitter redan på säkerhetsavdelning. Detta borde vara nog och ej äventyra säkerheten på så sätt att isolering oxå är nödvändigt”, skriver mannen i ett brev till rätten.

Emelie Olsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.