MP vill stoppa Örnen

Snart landar Örnen. Så heter broschyren. Annelise Hed (MP) vill att Örnen landar i papperskorgen.
– Våga skrota skrytbygget, säger hon.
Tingsryd • Publicerad 18 oktober 2011
Annelise Hed (MP) betecknar åldringscenter Örnen som ett skrytbygge och vill stoppa det.
Annelise Hed (MP) betecknar åldringscenter Örnen som ett skrytbygge och vill stoppa det.Foto: Bernd Blankenburg

Att den politiska majoriteten M, S, KD och FP nu stoppat kylmatsystemet välkomnar hon och sätter ett visst hopp med det.

– Det var ett klokt beslut som alliansen har tagit. Möjligen kan de kanske fatta fler kloka beslut. Till exempel att inse att skrytbygget Örnen är för kostsam för vår lilla kommun, säger miljöpartisten.

Eftersom inkomna anbud från byggbolag är hemligtstämplade så kan man endast gissa vad det planerade äldrecentrumet kan tänkas kosta: ”Jag tror att det närmar sig 400 miljoner kronor.” Men ingen vet, förutom att senaste kalkylen låg på 325 miljoner kronor.

– Jag tycker själv att ritningarna visar en snygg byggnad. Men det är inte präktiga hus våra äldre behöver. De behöver gemenskap och kärlek som personalen kan ge dem. Skrota Örnen och låt pengarna gå till renovering av skolor, servicehus och framförallt till fler personal. Våra äldre behöver personal framför byggnader.

Annelise Hed föreslår att ett nytt servicehus i Tingsryd byggs där Tingsryds åldringscenter, TÅC, finns i dag.

– Under byggtiden kan man använda lokalerna på sjukhemmet som äldre- boende. Låt vårdcent-ralen och apoteket ligga kvar där de finns några år till. Just nu kan de överleva utan nybyggnation, säger hon.

Bernd Blankenburg
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.