Annons

Nej till frågor i enskilda ärenden under allmänhetens frågestund

Frågor som rör enskilda partier och ärenden hör inte hemma i kommunfullmäktiges allmänna frågestund. Det beskedet fick Björn Hvornum från Tingsrydsalternativet och hotellets uppsagda hyresgäst Camilla Gyllenhorn när de ställde sig i talarstolen i går.
Tingsryd • Publicerad 28 februari 2014
Björn Hvornum.
Björn Hvornum.Foto: 
Camilla Gyllenhorn.
Camilla Gyllenhorn.Foto: 

Allmänhetens frågestund är till för att främja demokratin och ge Tingsrydsborna en chans att ställa sina frågor till de förtroendevalda. Men det finns regler kring vilka frågor som får ställas. Det stod klart vid kommunfullmäktiges möte i Konga Folkets hus i går kväll.

Björn Hvornum var på plats och ställde en rad frågor rörande Tingsryds kommun. När han sedan ställde några frågor riktade till Håkan Klasson (SD) tog det stopp.

Annons

Björn Hvornum ville veta hur SD ställde sig till frågor som togs upp vid budgetdebatten i december. Håkan Klasson reste sig upp för att svara men Otto Gabrielsson (MP) hann före.

– Får man verkligen rikta sig till ett enskilt parti under allmänhetens frågestund, frågade han, riktad mot ordförande Britta Lundén (S).

Ordförande rättade sig snabbt och höll med Otto Gabrielsson om att det bara ska ställas frågor om kommunens angelägenheter och inte till enskilda partier.

På plats var också Camilla Gyllenhorn från Tingsryds hotell. Med anledning av Tufabs uppsägning hade hon en rad frågor gällande hotellet, dess vara eller icke vara och hur Tufab kommer att handskas med ärendet.

Eftersom Tufab enligt egen utsago kräver stängning i dag om Kapten Gyllenhorns inte betalat in sina hyresskulder, önskade Camilla Gyllenhorn besked om vad som kommer att ske.

Men också där tog det stopp. Britta Lundén förklarade att hon måste tala med de ansvariga utanför kommunfullmäktigemötet.

– Det är ett enskilt ärende och vi tar inte upp det här. Men du fick i alla fall ställa dina frågor.

Emelie Olsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons