Annons

Nytt kök ska locka fler till Konga Folkets hus

Konga Folkets hus vill utöka sin verksamhet och måste därför investera i ett nytt kök. Totalt 289 659 kronor hoppas de nu få från Tingsryds kommun och Boverket för att kunna genomföra projektet.
Tingsryd • Publicerad 14 december 2013

Föreningens avsikt är att utöka både uthyrning och livesändningar i folkets hus. Det blir möjligt om de kan erbjuda möjlighet till förtäring i samband med evenemangen, menar de.

"Vårt kök uppfyller inte dagens krav på hygien och arbetsmiljö. Därför planerar vi för investering i nytt kök", skriver föreningen i ansökan till Boverket.

Annons

För att kunna lösa investeringen hoppas de på att Boverket ska lägga 50 procent av investeringen. Boverket kräver då i sin tur att kommunen lägger resterande 50 procent av kostnaden. Nu har kultur- och fritidsnämnden haft det hela på bordet och sagt sitt.

– Om Boverket tillstyrker ansökan måste vi betala 50 procent. Det är inte aktuellt förrän Boverket har sagt ja, men vi ställer oss positiva till ansökan, säger nämndens ordförande Håkan Ohlsson (M).

De kan däremot inte ta pengarna ur egen ficka. Säger Boverket ja måste de äska pengar hos kommunstyrelsen.

Föreningen har för avsikt att genomföra förändringen under sommarmånaderna eftersom det då är lågsäsong och inte så mycket aktivitet i lokalerna.

"Vi har anbud från lokala byggföretag som tar totalansvaret för projektet frånsett upphandling av köksdelen som vi ska projektera och upphandla i egen regi", skriver föreningen.

Bland annat innebär arbetet att det gamla köket måste rivas, nytt golv ska läggas, det nya köket monteras och ett kylrum ska byggas.

I sin ansökan förklarar de att lokalen har använts 151 gånger under det gångna verksamhetsåret. Efter att köket är utbytt hoppas de komma upp i 209 sammankomster.

Emelie Olsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons