Okända får post till Elisabeths adress

För ett par veckor sedan upptäckte Elisabeth Kinnsund från Tingsryd att två personer skrivits på hennes adress. Brev med okända namn damp ner i brevlådan och hon förstod ingenting.
Tingsryd • Publicerad 7 december 2012
Elisabeth Kinnsund och hennes tre katter har fått två okända personer skrivna på sin adress.
Elisabeth Kinnsund och hennes tre katter har fått två okända personer skrivna på sin adress.Foto: Emma Holmberg

-Jag har inga inneboende. Det är bara jag och mina katter som bor här, säger Elisabeth Kinnsund.

För cirka tre veckor sedan upptäckte hon att två okända personer skrivit sig på hennes adress. Brev började trilla in i brevlådan och inget av dessa Elisabeth Kinnsund som mottagarnamn.

-Detta känns alldeles åt skogen, så obehagligt. Jag känner inte ens människorna. Att man inte kan kolla upp så det blir rätt innan man skriver någon på en adress är märkligt.

-Ingen kan bo här. Jag bor i en marklägenhet och jag vet att ingen med de namnen bor i området.

Sara Wihlborg som jobbar på stiftelsen Kommunhus har hand om uthyrningen i Tingsryd.

-Jag känner igen namnen och det måste bara ha blivit något fel vid anmälningen till Skatteverket. Vi ska kolla upp detta, säger Sara Wihlborg.

På Skatteverket berättar de att anledningen till att folk skrivs på andras adress kan bero på mycket, både medvetna och omedvetna fel.

-Vi utgår alltid från att personen bor på den adress som den anmält sig på. Ifall det inte är så utreder vi ärendet och det kan vara både vi och personen i fråga som gjort fel, säger Ingegerd Widell på Skatteverket.

Emma Holmberg
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.