”Överlägset bästa marknaden någonsin”

Den bästa marknaden någonsin – så beskriver marknadschef Mikael Håkansson årets upplaga av Tingsryds marknad. Om något ska förändras till nästa år så blir det mer hantverk och närproducerade produkter.
Tingsryd • Publicerad 6 augusti 2012
Foto: 

– Det har varit en riktig chockförsäljning i år, vi har aldrig haft så mycket folk på någon marknad. Konsumenter, knallar och handlare har varit så sjukt nöjda. Det har överlägset varit den bästa marknaden någonsin, säger Mikael Håkansson.

Arbetet både på och efter marknaden har enligt Mikael Håkansson gått jättebra. Det var ungdomssektionen för handboll och hockey som tog hand om städningen av gator. Nu finns det inte ett spår kvar efter marknaden.

Trots mycket folk och en enorm bilkö fungerade det även mycket bra när det gällde parkeringarna. Alla parkeringar och ytor som gick att ställa ett fordon på var fulla.

Vad kan ni göra annorlunda nästa år?

– Många av knallarna ställde sina fordon på konsumentparkeringen, vilket gjorde så att många parkeringar för besökare försvann, vilket ska fixas till nästa år.

Mikael Håkansson berättar även att hans ambitioner inför nästa marknad är att ha mer närproducerat och att satsa på hantverk i större utsträckning.

Hur påverkade vädret marknaden?

– Regnskurarna som kom påverkade nästan inte alls. När folk ger sig i väg på morgonen så vänder man inte även om det regnar.

Enligt både polisen och marknadschef Mikael Håkansson var även nätterna runt torget väldigt lugna.

– Alla är så nöjda med årets marknad. Det hade inte på något sätt kunnat bli bättre varken dag, kväll eller natt, säger Mikael Håkansson.

”Det har varit en riktig chockförsäljning i år, vi har aldrig haft så mycket folk på någon marknad.”

Emma Holmberg
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.