Patrick Ståhlgren ny KS-ordförande

En enhällig valberedning förslog under torsdagskvällen att Patrick Ståhlgren (M), 55 år, ska efterträda Arne Karlsson (M) som ny ordförande i kommunstyrelsen och kommunalråd för moderaterna i Tingsryd.
Tingsryd • Publicerad 9 augusti 2013

Patrick Ståhlgren har haft flera politiska uppdrag i Tingsryds kommun. I?dag är han ordförande och gruppledare i samhällsbyggnadsnämnden, tidigare har han bland annat varit ordförande i miljö- och byggnämnden.

Patrick Ståhlgren ville inte ställa upp på en intervju med Smålandsposten under torsdagskvällen men säger i ett pressmeddelande från moderaterna att ”Jag är stolt, tacksam och glad över att ha fått förtroendet av den moderata fullmäktigegruppen. Samtidigt är jag nyfiken och ödmjuk inför uppgiften. Jag ser fram emot att ge ny energi till Nya Moderaterna i kommunen och Tingsryd som helhet. Det är extra roligt att få leda det politiska arbetet in i en valrörelse”.

Det formella valet av kommunstyrelseord­förande efter Arne Karlsson sker på kommunfullmäktiges sammanträde den 29 augusti.

Ines Micanovic
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.