Pengar till Taif-hyran har hittats

Nej, samhällsbyggnadsnämnden behöver inte försämra vägunderhållet för att kunna betala hyresrabatten för Taif. Extra pengar har hittats.
Tingsryd • Publicerad 4 juni 2014

Kommunledningen tror nämligen på att statsbidraget till kommunen blir högre än tidigare beräknat. Det ger utrymme att kompensera samhällsbyggnadsnämnden för Taifs hyresrabatt på 530 000 kronor.

– Nämnden har haft ett inbyggt underskott i sin budget på grund av ett avtal som kommunen slutit med Taif om hyran till ishallen. Jag ser här ett problem att ett tidigare beslut i kommunledningen skapat detta underskott, säger kommunalrådet Patrick Ståhlgren (M).

För att göra orättvisan tydlig hade nämnden valt att dra ovan nämnda 530?000 kronor från vägunderhållet. Det prote­sterade Centern emot och saken riskerade att bli en valfråga.

Men inte nu längre. I all enighet hittade kommunledningen pengar för att utöka nämndens budgetram så att det också räcker till Taifs hyresrabatt i år och åren framöver.

Bernd Blankenburg
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.