Prästgård i Rävemåla till salu

Ingen präst finns i Rävemåla, men en prästgård finns. Det är en av anledningarna till att den nu är ute till försäljning.
Tingsryd • Publicerad 2 juli 2010

– Det är klart att det tar emot att sälja en så fin fastighet, men vi måste inse vad som är bäst, säger Karl-Gustav Sjökvist, ordförande i kyrkonämnden.

Prästgården i Rävemåla är den första som Tingsryds pastorat säljer. Anledningarna är flera. Dels handlar det om att det inte längre finns någon präst i Rävemåla. Men också att det innebär en ekonomisk vinst. Pengarna kan användas till att exempelvis renovera och rusta upp församlingshemmet i Rävemåla. Dit flyttas nu många av de aktiviteter och kontor som tidigare har funnits i prästgården. Karl-Gustav Sjökvist säger att det är viktigt att underhålla församlingshemmet.

– Det behöver målas så att man slipper skämmas, säger han.

Frågan har tagits upp både på möte med kyrkorådet och allmänheten. Enligt Karl-Gustav Sjökvist har samtliga deltagare röstat ja till försäljningen.

Prästgården är en tvåplansvilla från 1943 på 270 kvadratmeter. Utropspriset är 750 000 kronor.

– Jag tror att folk kommer att bjuda betydligt mer än så, säger Karl-Gustav Sjökvist.

Huset kan vara lämpligt både för företag och privatpersoner. Själv hoppas han på en barnfamilj som kan ge liv och rörelse åt bygden.

Louise Lindell
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.