Annons

Puck på villovägar blev en lyckoträff för Oskar

En otäck puckincident på uppvärmningen slutade med ett drömmöte för Oskar Tällström, 6 år. Numera sover han med en signerad målvaktsklubba från landslagsmålvakten Viktor Fasth under sängen.
Tingsryd • Publicerad 31 oktober 2012
Fick klubba Oskar Tällström fick en signerad klubba av Viktor Fasth efter en olyckshändelse under en hockeymatch. Foto: Per Hammenvik
Fick klubba Oskar Tällström fick en signerad klubba av Viktor Fasth efter en olyckshändelse under en hockeymatch. Foto: Per HammenvikFoto: 

Det var förra fredagen som Oskar Tällström skulle gå på hockey med sin farfar Karl-Gunnar Tällström. IK Oskarshamn spelade mot Tingsryd och de satt högst upp på läktaren som gränsar till ståplats på spelarbåssidan. Helt plötsligt, under uppvärmningen, kom en puck flygande.

Pucken kom i hög fart, studsade i plåtväggen bakom dem och på tillbakavägen tog den i Oskars bakhuvud.

Annons

– Den kom i väldigt hög fart och jag vill inte tänka på vad som kunde ha hänt, säger Karl-Gunnar.

Men Oskar klarade sig som tur var bra. En bula i huvudet blev det, men han kunde vara kvar och se matchen.

Landslagsmålvakten Viktor Fasth såg att pucken träffade Oskar i huvudet.

– Det var ett isskott från sidan som letade sig upp över skyddsnätet. Jag följde pucken hela vägen och fick rejäl puls när jag såg att den träffade honom i huvudet.

Fasth åkte direkt till båset, signerade en av sina målvaktsklubbor och bad materialaren Håkan Fröberg gå upp med klubban till Oskar.

– En gladare kille har jag aldrig sett, berättar Karl-Gunnar om när klubban levererades.

– Klart man mår dåligt när man är med om något sådant. Jag höll på att förstöra deras fredagskväll, säger Fasth som var lättad när han fick veta att det inte blivit någon allvarlig skada.

Efter matchen fick Oskar träffa landslagsmålvakten.

– Han frågade hur det var med mig, berättar Oskar.

Klubban bär han med sig både dag och natt.

– Den ligger under sängen när jag sover. Den ska upp på väggen snart, säger Oskar.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons