Annons

S nöjd med svaret

Ännu borde Tingsryds kommun inte ställa uttalade krav på att blivande leverantörer måste ha kollektivavtal.
Tingsryd • Publicerad 18 augusti 2014

Den rekommendationen kommer från Helen Östman som samordnar Tingsryds kommuns inköp och upphandlingar. Kommunledningen håller med och föreslår att också kommunstyrelsen väntar.

I en motion har Socialdemokraterna Tomas Blomster och Mikael Jeansson påmint om att Europaparlamentet i januari röstade fram nya regler som ska gälla vid offentlig upphandling.

Annons

Socialdemokraterna menade att kommunen kan ställa krav på att det finns ett kollektivavtal hos anbudslämnaren. Kommunen ska också säga nej till lönedumpning och dålig arbetsmiljö.

Helen Östman skrev i sitt yttrande till kommunledningen att EU:s nya regler ännu inte har formulerats i en svensk lagtext. Därför borde kommunen vänta med att formulera sina egna regler för hur upphandlingar ska hanteras.

– Vi är nöjda med svaret i?dag. Men vi kommer att jobba vidare med frågan när kommunen skriver sin policy för inköp och upphandling, säger Socialdemokraternas Mikael Jeansson.

Bernd Blankenburg
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons