Annons

Skolungdomar lockades av jägare

Djur och natur stod i fokus när Tingsryd Jägarungdom bjöd på en utedag under sportlovet. Under en upptäcktsfärd hittade ungdomarna allt från älgspår och tjäderbajs till en mård som gått i en slagfälla.
Tingsryd • Publicerad 25 februari 2014
Under utedagen gav Tingsryds Jägarungdom sportlovslediga barn och ungdomar en inblick i hur verksamheten fungerar. De fick bland annat prova på skytte och leta efter djurspår i naturen.
Under utedagen gav Tingsryds Jägarungdom sportlovslediga barn och ungdomar en inblick i hur verksamheten fungerar. De fick bland annat prova på skytte och leta efter djurspår i naturen.Foto: PRIVAT

Syftet med utedagen var att jaktintresserade ungdomar skulle få visa sportlovslediga skolelever hur de upplever djur, viltvård, jakt och skytte. Det blev en heldag där programmet var upplagt som en tävling med tre delmoment, tolv tipsfrågor, att hitta spår efter djur eller deras aktiviteter samt skytte.

Under dagens upptäcktsfärd hittade bland andra Tilda Johansson, Oskar Karlsson och Elof Malmkvist olika spår från djur. Grisbök, fejning av bock på granbuske, sölgrop med skrubbträd efter gris och en hel rad med spår från olika djur.

Annons

Jägarungdomarna som var med berättade under rundan om sitt arbete och sina upplevelser som att till exempel sätta ut fällor och fånga rovdjur, viltvård och utfodring. För att ge de nyfikna ungdomarna en inblick i arbetet visade de också utfodring av änder.

Under dagen bjöds det också på skytte.

Tävlingen med de tre delmomenten vanns slutligen av Tilda Johansson som fick 40 poäng, Simon Bergman blev tvåa och på tredjeplats kom resterande deltagare.

Emelie Olsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons