Annons

Slutligen nya mattor i Örmobadets bassänger

Efter Vänsterpartiets önskemål har nu Örmobadet fått nya bottenmattor i bassängerna.
– Det är ju givetvis hiskeligt bra, säger Jörgen Forsberg (V) som också utnyttjar badet i egenskap av förskollärare.
Tingsryd • Publicerad 23 september 2014
Foto: Emelie Olsson

I år firar Örmobadet 40 år och lika länge har mattorna på botten legat där. Det uppmärksammade Vänsterpartiet i kommunen i en motion förra året. Därefter väntade några turer där kommunen gav grönt ljus för att sedan slå om till rött när man upptäckte en krympt pengapåse. Men då röt politikerna till och förklarade än en gång att det var ytterst nödvändigt med nya gummimattor.

– Ja, det betyder mycket att det blev av nu. De anslog 300 000 kronor. Sedan märkte vi att de hade prioriterat bort det och att det var borttaget ur budgeten. Men då sa Göran Mård (partikollega) ifrån, säger Jörgen Forsberg.

Annons

Kommunen äger badet och Konga SK sköter om det. Med 1 500 besökare till badet varje år krävs det att det hålls ordning. Jörgen Forsberg som dessutom arbetar som förskollärare på skolan intill menar att badet är viktigt även för den verksamheten.

– Under sommaren utnyttjar vi badet väldigt mycket. Varje dag det är fint väder. Nu behövdes det verkligen nya mattor. Det hade inte gått med de gamla mycket längre till, säger han.

Nu är det slutbadat för i år och besökarna får vänta med att utnyttja de uppfräschade bassängerna till nästa år. Däremot ska bassängerna fyllas med vatten för att marktrycket inte ska förstöra dem. I samband med att mattorna nu byttes satsades också på automatisk klorering, något som tidigare skett för hand.

Per Jodenius
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons