Ståhlgren ny m-ordförande

Förre juristen vid Växjö stift och nu förrättningslantmätaren Patrick Ståhlgren har valts till Tingsrydsmoderaternas nye lokale ordförande. Han lovar en bättre hemsida.
– Men det är inget vi går till val på, säger han.
Tingsryd • Publicerad 9 mars 2010
Patrick Ståhlgren, ordföranden för Tingsrydsmoderaterna.
Patrick Ståhlgren, ordföranden för Tingsrydsmoderaterna.Foto: 

Men visst har moderaterna i Tingsryd en av de sämsta hemsidorna i kommunen. Senaste nytt där är från valåret 2006. Man upplyser om att man kommit överens om en allians med c, kd och fp.

– Vi har inte ens uppgifter om vilka som sitter i vår partiförenings styrelse, medger Patrick Ståhlgren.

Men han lovar ta tag i det. Trots allt är det ju valår och numera kanske väljare gör en tur på internet för att se vad de lokala partierna har att bjuda på. Men något valmanifest finns inte att läsa ännu. Det ska bli klart kanske i april.

Målsättningen är att nå ett så bra resultat vid kommunvalet att antalet mandat i fullmäktige ökas från nuvarande 13 till femton. Själv har Patrick Ståhlgren hamnat på elfte plats på moderaternas kommunvalsedel.

Han är alltså på valbar plats.

– Jag är beredd att utöka mitt engagemang, deklarerar han och berättar att kommunala miljö- och planfrågor ligger honom varmt om hjärtat.

För sju år sedan hittade han och hustrun Anna drömkåken i Ebbalycke på Gårdsvägen: ”Vi tittade på huset i 20 minuter och sedan var det klart.”

På sin nomineringsstämma fastställde moderaterna sin kommunvalsedel. Den toppas inte oväntat av kommunalrådet Arne Karlsson.

Bernd Blankenburg
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.