Stöld på Urshultsbagarn

Under helgen tog sig tjuvar in på Urshultsbagarns område och lyckades få med sig tre lastbilar. En av de omärkta bilarna har hittats och teknisk undersökning pågår.
Tingsryd • Publicerad 14 augusti 2012
Under helgen tog sig tjuvar in på Urshultsbagarns område och lyckades få med sig tre lastbilar.
Under helgen tog sig tjuvar in på Urshultsbagarns område och lyckades få med sig tre lastbilar.Foto: Emma Holmberg
Tjuvarna slog sönder rutan in till kontoret och lyckades troligtvis på så sätt få tag på nycklarna till lastbilarna berättar Mikael Pettersson Engström, delägare av Urshultsbagarn.
Tjuvarna slog sönder rutan in till kontoret och lyckades troligtvis på så sätt få tag på nycklarna till lastbilarna berättar Mikael Pettersson Engström, delägare av Urshultsbagarn.Foto: Emma Holmberg

– Gärningsmännen slog sönder rutan in till kontoret och lyckades troligtvis med hjälp av något få tag på nycklarna till lastbilarna, säger Mikael Pettersson Engström som är delägare av Urshultsbagarn.

Den fräcka stölden inträffade natten mellan lördagen och söndagen. Då fanns ingen anställd på plats och det har inte heller kommit in några vittnesuppgifter.

– Det finns inga vittnen för händelsen och vi har heller inga misstänkta i nuläget. En av de stulna lastbilarna hittades i förrgår eftermiddag på Blädingevägen i Alvesta, säger Roland Petersson som är förundersökningsledare på brottsamordningen.

Mikael Pettersson Engström tycker att det är jättetråkigt att sådant här händer. Däremot har de anställda kunnat jobba på som vanligt, eftersom de snabbt lyckades få tag på nya lastbilar.

– Vi lyckades i går fixa tre nya lastbilar som vi nu hyr. Arbetet har inte påverkats på något sätt, allting flyter på bra. Vi väntar nu bara på att de andra bilarna ska hittas och på hur den tekniska undersökningen går, säger Mikael Pettersson Engström.

Han berättar att bageriet kommer att behålla de hyrda lastbilarna tills de vet mer om stölden. Får de inte tillbaka lastbilarna kommer de tvingas köpa nya. De tre stulna lastbilarna var alla relativt nya och var inte märkta med logga eller annan text.

– Lastbilarna är helt vita utan någonting på. Den ena var bara någon månad gammal och den äldsta var cirka två och ett halvt år gammal, säger Mikael Pettersson Engström.

Enligt Roland Petersson pågår det en teknisk undersökning och både lokalerna och den återfunna lastbilen undersöks.

Emma Holmberg
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.