Största förändringen på Börjes sedan 2004 – snart klar: ”Vill lägga mer fokus på kundbemötande och service”

Börjes renoverar och ökar butiksytorna i varuhuset. Nu närmar sig ett färdigt resultat. Nya avdelningar tillkommer och hästsportens gamla lokal rivs.
– Det här har vi planerat för länge och det känns helt rätt att göra det nu, säger Niklas Rungegård, affärsutvecklare på Börjes.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Tingsryd • Publicerad 20 april 2023 • Uppdaterad 26 maj 2023
Anna Rungegård, vd, och Niklas Rungegård, affärsutvecklare, på Börjes.
Anna Rungegård, vd, och Niklas Rungegård, affärsutvecklare, på Börjes.Foto: Evelina Milerud

Planerna har funnits där länge och under en period var kusinerna Niklas och Anna Rungegård osäkra på om det alls skulle vara genomförbart att renovera varuhusets lokaler i den uträckning de ville.

– Stigande priser i och med inflationen har och fortsätter att påverka oss men vi kände ändå att det finns en vinning i att satsa, säger Niklas Rungegård, affärsutvecklare.

I december påbörjade hantverkarna arbetet med renoveringen av de före detta lagerytorna och personalutrymmet som snart ska öppnas upp för kunder. Inifrån butiken syns inte renoveringsarbetet särskilt tydligt menar han.

– Jag tror och hoppas att många av kunderna inte ens har märkt av att det pågår ett helt bygge bakom skärmarna.

Det dröjer inte lång tid nu förrän de nya delarna av butiken en efter en ska öppnas upp för kunder. Ungefär 700 kvadratmeter butiksyta med två nya avdelningar kommer att tillgängliggöras. I de nya avdelningarna kommer man att erbjuda ett utökat utbud av leksaker och även ett utbud av fritid- och sportprylar. Där ryms allt från målarfärg, byggtillbehör, cykeltillbehör och jaktutrustning.

– Vi kallar det på skämt för ”gubbdagis” eftersom det kommer finnas massor av verktyg för bil, cykel och målarfärg.

Arbetet med att färdigställa butiksytorna är i full gång.
Arbetet med att färdigställa butiksytorna är i full gång.Foto: Evelina Milerud

Nya avdelningar är inte det enda tillskottet till varuhuset i vår. Inom kort Börjes ridsport även flytta in.

– Det kommer ge ridsport lite större och framför allt mer öppna ytor.

Den mindre byggnaden där utrustning för hästsport ryms för tillfället kommer att rivas och istället ska ytan ge fler parkeringsplatser. Det arbetet hoppas de kommer starta i juni.

– Vi vet att behovet finns men vi ska se till att det blir ett trevligt område med lite grönska. Inte endast hårda parkeringsplatser

Att samla alla Börjes sektioner i samma byggnad är ett sätt att förbättra och lägga mer fokus på kundbemötande och service, vilket efter sammanslagningen kommer bli lättare menar Niklas Rungegård.

I skisser kan man se rulltrappor och en restaurang inne på Börjes i Tingsryd.
I skisser kan man se rulltrappor och en restaurang inne på Börjes i Tingsryd.Foto: Skärmavbild Tingsryds kommun

– Det kommer göra det lättare att ha en samlad och direkt dialog med alla våra kunder och vi kommer kunna lägga mer fokus på att bemöta de som besöker Börjes.

Förutom ett mer samlat varuhus är förhoppningen med renoveringsinvesteringen att Börjes på sikt kan få ner elkostnaderna och få mer energieffektiva lokaler.

– Vi kommer spara tusentals kronor på det här sättet och det ger också mer säkerhet till personalen att vi finns på samma ställe allihop.

De tillkommande avdelningarna är etapp ett i en tre-etapps-plan, där etapp nummer två blir den nya lastkajen som ska flyttas. I den tredje och sista etappen finns skisser på en rulltrappa och restaurangdel.

– Det är inget som är bestämt eller finns i någon planering men det är en tanke som finns där.

De sista stora planerna kommer påverkas av hur världsläget utvecklas och hur stora investeringar de kommer våga satsa på framåt menar Anna och Niklas Rungegård.

– Det är jätteroligt att vi snart ser ett resultat på planer som funnits där så länge, det blir den största förändringen sedan 2004.

Evelina MilerudSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.