Taif vill ha 1,4 miljoner kronor av sina medlemmar

Desperationen hos Taif växer. Nu vädjar klubben till medlemmar och supportrar att betala in över 1,4 miljoner kronor. I så fall lovar styrelsen att teckna privata borgenslån på en miljon kronor.
Tingsryd • Publicerad 19 december 2012

– Vi sa från början att för att undvika det värsta bad vi om hjälp från kommunen. Fick vi inte det måste vi gå en annan väg och det är det vi gör nu, säger klubbens ordförande Torsten Liljegren.

För ett par veckor sedan ansökte föreningen om ett borgenslån hos Tingsryds kommun. Ärendet blev återremitterat för att på nytt behandlas i januari 2013. Så länge kan Taif inte vänta.

”Vi har tydligt klargjort nödvändigheten av att ett besked måste komma senast den 20 december 2012 beroende på den likviditetsbrist som klubben lider av. I dagsläget finns 2,7 miljoner kundfordringar som ej ännu är inkomna i kassan”, skriver styrelsen nu i ett vädjande brev.

Taifs styrelse ser en konkurs i antågande. Som sista utväg ber de medlemmarna att betala in drygt en miljon kronor för föreningens överlevnad.

Brevet som gick ut till medlemmarna i går var desperat. Klubbledningen vill att medlemmarna, som i dag har frikort och av andra anledningar får gå in gratis på matcherna, ska betala inträde till resterande elva matcher. Det skulle innebära ett tillskott i kassan på 231 000 kronor.

Men den största posten hoppas klubben att medlemmarna som redan har köpt årskort ska komma med. Genom att de 770 personerna med betalar entréavgift vid resterande elva matcher kan klubben få in närmare 1,2 miljoner. Som tack för sitt stöd utlovas 1 000 kronor i rabatt 2013/2014.

Hur det känns att be supportrarna om pengar och om de är oroliga över att medlemmarna ska svika klubben, vill Torsten Liljegren inte svara på.

– Jag vill inte ta några fler uttalanden innan jag vet hur det här utvecklar sig, säger han.

Om klubben får full uppbackning lovar styrelsen att ta ett privat borgenslån för en miljon kronor. Det innebär 200 000 kronor per ordinarie styrelsemedlem om inte också suppleanterna går in med ett bidrag.

”Kommer vi inte upp i minst motsvarande det sökta kommunala borgenslånet faller projektet”, avslutar styrelsen sitt brev.

Redan på fredag ska medlemmarna ha kommit in med svar till klubben.

Emelie Olsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.