Toppolitiker tänker på unga

På kommunstyrelsens sista möte inför sommaren tog politikerna beslut som påverkar de unga. Politikerna tog också upp budgetförslaget för 2015 med planer för 2016–2017.
Tingsryd • Publicerad 18 juni 2014

Kommunstyrelsen beslutade att fortsätta med ett motivationsprojekt för ungdomar i riskzonen i samarbete med Kulturverkstan. Politikerna är även positiva till att behålla fritidsgården i Väckelsång, något som ingår i kompletteringsbudgeten som fullmäktige beslutar.

På mötet beslutades också att satsa 50000 kronor för laddstolpar för elbilar på Övre Torget.

Göran Mård (V) föreslog att höja kommunalskatten med 15 öre. Det avslogs. Kommunstyrelsens förslag till nyvalda kommunfullmäktige i höst är att skatten för 2015 ska vara 21:07 kronor per skattekrona.

Centerpartiet ville även att 300000 kronor avsätts för arbetsmarknadsåtgärder för ungdomar. Kommunstyrelsens ordförande Patrick Ståhlgren (M) menade att det finns aktuella projekt som kommunen deltar i. Efter omröstningar beslutade kommunstyrelsen att behålla budgeten intakt inför kommunfullmäktiges beslut i höst.

Anna Snellman
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.