Annons

Tre potentiella arrendatorer kvar

Det återstår nu tre potentiella arrendatorer till Tingsryds hotell. Enligt Tufabs vd Peråke Janén har man den här gången gjort ett mer noggrant urval bland intressenterna. Nu ska villkoren förhandlas.
Tingsryd • Publicerad 10 september 2014

– Nu är vi inne på detaljarbetet. Vi har rangordnat tre av intressenterna och ska börja förhandla villkoren. Förhoppningen är givetvis att vi ska hitta en lösning med den intressent som vi har rankat högst, säger han.

Det kommunägda fastighetsbolaget Tufab beslutade köpa hotellets konkursbo i samband med att eleverna på musikskolan AMB behövde någonstans att bo. Samtidigt har de arbetat för att hitta en ny arrendator. I måndags kväll hölls ett styrelsemöte och där stod klart att tre intressenter återstår.

Annons

– Vi har gjort olika bedömningar, intervjuat intressenterna och låtit dem presentera sitt koncept, sina målsättningar med verksamheten. Ekonomin har givetvis också varit en viktig faktor.

Han menar att det är ett annorlunda arbete gentemot förra gången hotellets arrendatorer valdes. Då stod Tufab lite vid sidan av eftersom konkursförvaltaren höll i trådarna.

– Nu försöker vi göra det bättre. Det vi ska göra nu är alltså att diskutera ett hyresavtal och se om vi kan nå en överenskommelse.

Emelie Olsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons