Trehörnas chefer jobbar för mycket

Cheferna på Trehörna Omsorger AB har beredskap även utanför sin arbetstid.
Detta kritiseras av Arbetsmiljöverket som kräver en handlingsplan för att inte riskera chefernas hälsa.
Tingsryd • Publicerad 23 februari 2011

Arbetsmiljöverkets kritik mot Trehörna Omsorger AB tar bland annat upp frågan om att verksamhetschefen i stort sett alltid finns tillgänglig via telefon.

I gruppchefernas fall förekommer detta också ibland. Arbetsmiljöverket menar att dessa arbetsförhållanden kan medföra risk för ohälsa hos de involverade cheferna.

Man tar också upp problemet med att personalen inte alltid säkert kan räkna med att alltid nå den som inte är i tjänst. Ritha Edwarssson är verksamhetschef på Trehörna Omsorger AB. Hon säger i en kommentar att hon nu kommer att se till att hennes arbetsplats upprättar den handlingsplan som Arbetsmiljöverket kräver i ärendet.

– Vi kommer att göra som vi blir tillsagda och lösa det här på bästa sätt. Vi har fram till den 1 augusti på oss att skicka in handlingsplanen. Jag är just nu på väg till ägarna, Carema Care i Stockholm. Där ska jag diskutera de här frågorna, säger Ritha Edwardsson.

Markus Danielsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.