Annons

Världens största mikrofon till AMB

Världens största mikrofon hamnar i foajén på Academy of music and business i Tingsryd. Mikrofonen auktionerades ut i Musikhjälpen och skolan la det vinnande budet på 16 500 kronor.
Tingsryd • Publicerad 17 december 2013
Foto: 

– Vi vill ha en excentrisk foajé. Den kommer att passa fantastiskt bra in där, säger rektor Magnus Lundin.

Mikrofonen, tillverkad av Ebbot Lundberg och David Åberg har erkänts som världens största fungerande mikrofon av Guinness world records 2013. Den auktionerades ut i tv- och radiosända Musikhjälpen.

Annons

– Den kostade 200?000 kronor att tillverka och vi hade ingen aning om vad den skulle gå för. Jag började ringa runt företagare och polare som är tillräckligt galna för att gå med på sådant här. Till slut hade vi 82 000 kronor.

Men när budgivningen avslutades i söndags hade skolan det vinnande budet på 16?500 kronor. De hjälpsamma kontakterna ska nu dela upp kostnaden mellan sig.

– I detta julfrosseri känns det skönt att kunna hjälpa till för en bättre förlossningsvård i tredje världen, säger han om Musikhjälpens tema.

Emelie Olsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons