Annons
Nyheter

"Allmän kompetensförsäkring behövs"

Regeringens analysgrupp om framtidens arbete anser att reformer är nödvändiga på arbetsmarknaden för att möta utmaningarna som finns i en åldrande befolkning, globalisering och digitalisering.(TT)
Publicerad 11 april 2016

Regeringens analysgrupp om framtidens arbete anser att reformer är nödvändiga på arbetsmarknaden för att möta utmaningarna som finns i en åldrande befolkning, globalisering och digitalisering.

Bland annat behövs ett livslångt lärande för alla i yrkeslivet för att möta framtidens krav på flexibilitet och kompetens, skriver gruppen på DN Debatt inför att slutrapporten i dag lämnas till regeringen.

Annons

Gruppen föreslår därför en allmän och obligatorisk kompetensförsäkring "som ger den enskilde ekonomiska möjligheter att delta i kompetensutveckling" och vill att regeringen tillsätter en utredning om en sådan, där arbetsmarknadens parter ska delta "aktivt".

I utredningen bör "stat, arbetsgivare och fackliga organisationer tillsammans precisera utformning, rollfördelning och finansiering", skriver analysgruppen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons