Annons
Nyheter

Kraftigt nedåt på börsen

Fallet på Stockholmsbörsen tilltar i förmiddagshandeln. Vid klockan 11 hade OMXS-index gått ner med 1,8 procent. De ledande Europabörserna faller också, och det gjorde även börserna i Asien i dag - i Tokyo över två procent. Orderingången till den svenska industrin minskade i februari jämfört med månaden innan.(TT)
Publicerad 5 april 2016

Fallet på Stockholmsbörsen tilltar i förmiddagshandeln. Vid klockan 11 hade OMXS-index gått ner med 1,8 procent. De ledande Europabörserna faller också, och det gjorde även börserna i Asien i dag - i Tokyo över två procent.

Orderingången till den svenska industrin minskade i februari jämfört med månaden innan. Även i Tyskland minskade orderingången, vilket kan ses som en effekt av osäkerheten i världsekonomin. Utvecklingen i den svenska tjänstesektorn mattades något i mars, visar nya siffror.

Annons

Alla storbolag på Stockholmsbörsen backar med undantag för Nokia som stiger marginellt. Mest sjunker SKF, 3,4 procent. Volvo backar 2,6 procent.

Swedbank håller stämma i dag, som riskerar att bli turbulent efter den senaste tidens händelser. Aktien sjunker 2,0 procent, något mindre än övriga storbankers.

Skanska har fått en order värd motsvarande 320 miljoner kronor på ett hotellbygga i San Francisco. Aktien backar 1,7 procent.

ABB har fått en order i Belgien värd motsvarande 650 miljoner kronor. Bolaget ska ansluta ett vindkraftsverk till det belgiska elnätet. Aktien faller 1,6 procent.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons