Nyheter

Börserna steg i valets kölvatten

USA-börserna stängde starkt uppåt på onsdagen trots oro över att den tillträdande republikanske presidenten Donald Trumps politik kan leda till en försvagad dollar och ökad inflation.(TT)
Publicerad 9 november 2016

USA-börserna stängde starkt uppåt på onsdagen trots oro över att den tillträdande republikanske presidenten Donald Trumps politik kan leda till en försvagad dollar och ökad inflation. Börsuppgången drevs på av aktier inom hälsosektorn, där det funnits en osäkerhet kring framtida regleringar om Demokraternas Hillary Clinton skulle ha vunnit presidentvalet.

Erfarenheter från marknadsreaktionerna efter folkomröstningen i Storbritannien, när väljarna röstade för ett EU-utträde, tros också ha spridit lugn bland handlarna. Börseffekterna av britternas beslut om brexit blev kortvariga och upplevdes av många främst som ett gyllene tillfälle att köpa billiga aktier.

Samtidigt gror en viss osäkerhet om framtiden på Wall Street, där investerare avvaktar till dess att den nye presidenten svärs in i januari då mer konkreta detaljer om vad som kommer att ske under Trumps mandatperiod väntas.

Dow Jones industriindex gick upp 1,4 procent, Nasdaqs kompositindex steg 1,1 procent medan S&P 500 lyfte 1,1 procent.

TT