Nyheter

Alla tar alla på nordisk telekommarknad

Det hettar till i den nordiska telekomvärlden. Danska TDC som är på väg att köpa svenska MTG har nu i sin tur blivit uppvaktad. Ett konsortium som består av flera danska pensionsfonder och ett australiskt riskkapitalbolag har lagt bud på den danska telekomkoncernen TDC.(TT)
Publicerad 8 februari 2018

Ett konsortium som består av flera danska pensionsfonder och ett australiskt riskkapitalbolag har lagt bud på den danska telekomkoncernen TDC.

TDC bekräftar budet, men säger att det har avvisats, enligt ett pressmeddelande. Men aktien rusar 20 procent på Köpenhamnsbörsen samtidigt som MTG-aktien backar 3-4 procent.

Det är fler som tidigare har visat intresse för danskarna, bland andra Telia, när operatörerna i allt större utsträckning pratar om att marknaden behöver konsolideras för att få upp lönsamheten när den inte växer längre.

För bara en vecka sedan kom beskedet att MTG - som bland annat äger Viaplay, Viasat och TV3 - fusionerar sin nordiska verksamhet med TDC. Det nya bolaget kommer att få omkring 10 000 anställda om den går igenom, men först ska TDC:s aktieägare ge sitt godkännande. Men när nu ett sockrat bud kommit på TDC kan det få ägarna att tveka.

Nyligen kom också beskedet att Tele 2 köper Com Hem.

TT