Annons
Nyheter

Facebook storsatsar i Luleå

Facebook bygger ut sitt datacenter i Luleå till nästan dubbla storleken - vilket kommer att göra anläggningen till en av världens största. Mediejätten etablerade sitt första datacenter i Luleå 2011, och var då bolagets första satsning utanför USA.(TT)
Publicerad 7 maj 2018

Mediejätten etablerade sitt första datacenter i Luleå 2011, och var då bolagets första satsning utanför USA. Sedan dess har regionen utvecklats till Europas ledande kluster med 18 olika datacenter.

””

Naturlig kyla som håller ner energinivåerna, tillgången till vattenkraft, relativt låga energipriser och ett universitet som förser med arbetskraft. Det finns flera anledningar till att den globala nätverkstjänsten valt just Luleå.

””
Annons

Förutom det växande datacentret utökar Facebook sin satsning med en tredje serverhall. De väljer också att etablera ett utvecklingscenter "Technology Deployment Centre" i Luleå Science Park.

””

Än så länge är det för tidigt för att fastställa hur många nya jobb det handlar om. Men enligt Niklas Nordström rör det sig eventuellt om ett 100-tal nyanställningar i själva datacentret.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons