Annons
Nyheter

Börsen steg igen

Kurserna fortsätter att klättra på Stockholmsbörsen. OMXS-index steg på onsdagen med 0,3 procent. Redan på tisdagen nådde börsindex över den nivå som rådde före den brittiska EU-omröstningen. Men räknat från årsskiftet har börsen backat närmare 4 procent. En kraftig uppgång för Nokia-aktien lyfte index mest.(TT)
Publicerad 13 juli 2016

Redan på tisdagen nådde börsindex över den nivå som rådde före den brittiska EU-omröstningen. Men räknat från årsskiftet har börsen backat närmare 4 procent.

En kraftig uppgång för Nokia-aktien lyfte index mest. Telekombolaget har kommit överens med Samsung om ett utökat utbyte av patent, något som kommer att öka Nokias nettointäkter. Aktien steg 4,9 procent.

Annons

Ståljätten SSAB fortsatte uppåt och lyfte 4,5 procent. Sedan stängningskursen i fredags har aktien gått upp med cirka 17 procent. Tvisten mellan EU och USA och Kina om stålpriserna rullar vidare. EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker sade vid ett besök i Peking på onsdagen att unionen kommer att göra allt som står i dess makt för att skydda sig mot kinesisk prisdumpning.

Astra Zeneca har löst en patenttvist rörande cancerläkemedlet Faslodex i USA. Aktien gick upp 0,5 procent. Och IT-bolaget Mycronics aktie rusade 18,2 procent efter en stark delårsrapport.

Sämre gick det för storbankerna. Alla utom Handelsbanken backade på onsdagen, med SEB i botten vars aktie sjönk 1,3 procent.

Utvecklingen var blandad på de ledande Europabörserna. Londons FTSE-index steg 0,2 procent och Paris CAC-index 0,4 procent. Frankfurts DAX-index backade marginellt: -0,1 procent.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons