Annons
Nyheter

Grönt ljus för svensk preventivmedelapp i USA

Den svenska preventivmedelappen Natural Cycles har fått godkänt av det amerikanska läkemedelsverket FDA och blir därmed den första i sitt slag som får marknadsföras i USA, skriver Dagens Industri.(TT)
Publicerad 11 augusti 2018

Den svenska preventivmedelappen Natural Cycles har fått godkänt av det amerikanska läkemedelsverket FDA och blir därmed den första i sitt slag som får marknadsföras i USA, skriver Dagens Industri.

"Konsumenter använder i allt större utsträckning digital hälsoteknologi inför beslut som rör deras hälsa och den här nya appen kan ge en effektiv preventivmetod om den används försiktigt och korrekt", säger Terri Cornelison på FDA i ett pressmeddelande.

Annons

Hon tillägger att "ingen typ av preventivmedel fungerar perfekt, så en oplanerad graviditet kan bli resultatet även av korrekt användande av appen".

I fjol fick Natural Cycles EU-certifiering som medicinskteknisk utrustning. Men appen har inte enbart mottagits med öppna armar av svenska vårdgivare.

Tidigare i år anmäldes appen till Läkemedelsverket sedan nästan 40 kvinnor som använde den för att undvika att bli med barn blev gravida och sökte abort på Södersjukhuset i Stockholm.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons