Nyheter

Ingen prognos i orange kuvert

Snart kommer det årliga orange kuvertet från Pensionsmyndigheten i brevlådan. Men i år har innehållet ändrats. Den största skillnaden är att prognosen över den allmänna pensionen har tagits bort. Anledningen är att människor inte ska missförstå hur mycket de kommer att få i pension.(TT)
Publicerad 7 februari 2018

Snart kommer det årliga orange kuvertet från Pensionsmyndigheten i brevlådan. Men i år har innehållet ändrats.

Den största skillnaden är att prognosen över den allmänna pensionen har tagits bort. Anledningen är att människor inte ska missförstå hur mycket de kommer att få i pension.

"Det är ständigt mellan 20 och 30 procent av mottagarna av orange kuvert som tror att prognosen över den allmänna pensionen är allt man får. Men oftast är det fel, de flesta har även tjänstepension", säger Sten Eriksson, kommunikationschef på Pensionsmyndigheten, i ett pressmeddelande.

En graf med alternativa pensionsåldrar är också borttagen.

I stället får man logga in på pensionsmyndigheten.se, där kan man då se hela sin pension. Sajten har gjorts om för att ge mer och bättre information om olika val den enskilde kan göra.

Det som finns kvar i kuvertet är en sammanställning med hur mycket man tjänat in till den allmänna pensionen, och beslutet om årets pensionsrätter.

TT