Annons
Nyheter

Jobb bort från Alcoa

Den amerikanska aluminiumtillverkaren Alcoa, som nu har sparkat i gång rapportsäsongen i USA, redovisar en kraftigt försämrad vinst för första kvartalet, till följd av fallande världsmarknadspriser på aluminium. Nettoresultatet var 16 miljoner dollar, en nedgång på 92 procent jämfört med samma period för ett år sedan.(TT)
Publicerad 11 april 2016

Den amerikanska aluminiumtillverkaren Alcoa, som nu har sparkat i gång rapportsäsongen i USA, redovisar en kraftigt försämrad vinst för första kvartalet, till följd av fallande världsmarknadspriser på aluminium. Nettoresultatet var 16 miljoner dollar, en nedgång på 92 procent jämfört med samma period för ett år sedan.

Upp till 2 000 jobb ska skäras bort i verksamheten. Jätten har redan skurit ned med 400 personer och aviserat att ta bort ytterligare 600. Företaget ska nu utöver det se över om upp till 1 000 jobb kan skäras bort till följd av det tuffa marknadsläget.

Annons

Samtidigt kvarstår planerna att dela upp företaget i två separata, börsnoterade bolag. Det ena bolaget ska fortsätta med den traditionella aluminiumverksamheten, det andra fokusera på produkter till flyg- och fordonsindustrin.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons