Annons
Nyheter

Rekordlågt betyg för Nordea

Storbanken Nordeas kundbetyg faller till en rekordlåg nivå för en storbank efter beslutet om att flytta huvudkontoret till Helsingfors. Många kunder ser bristande samhällsansvar som ett problem. Nordeas Sverigeschef Anna Storåkers tonar ned problemet.(TT)
Publicerad 2 oktober 2017

Nordeas Sverigeschef Anna Storåkers tonar ned problemet.

””
””

"Negativ uppmärksamhet"

Annons

Nordea, med 7 000 anställda i Sverige, fick lägst betyg bland storbankerna när det gäller privat- och företagskunder även i fjol och faller nu till en rekordlåg nivå i en mätning gjord av Svenskt kvalitetsindex (SKI). Att kundbetyget faller efter flyttbeskedet överraskar inte Anna Storåkers.

””

Enligt Anna Storåkers bygger en del av kritiken mot att Nordea inte tar samhällsansvar, som framgår i SKI:s mätning, på missförstånd.

””

Enligt årsredovisningen för 2016 betalade Nordea det året 182 miljoner euro i skatt i Sverige och totalt 859 miljoner euro i skatt.

””

TT: Är ni oroliga över att Nordeas kundbetyg har fallit så lågt?

””

Nettoinflöde på bolån

För att vända trenden investerar Nordea nu i mer rådgivning och ökad tillgänglighet i det digitala erbjudandet, enligt Anna Storåkers, som samtidigt tonar ned omfattningen av den kundflykt från Nordea som det har rapporterats om i media efter flyttbeskedet.

””

Enligt Anna Storåkers, som inte vill kommentera hur det går i bankens samtal om fortsatt samarbete med svenska fackförbund, har det varit ett nettoinflöde på bolån på hundratals miljoner kronor per vecka under hösten.

””

TT: En handfull, hur många rör det sig om?

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons