Annons
Nyheter

"Man ser att folk är bekymrade"

Att grekerna i dag går till jobbet i ett land i teknisk bankrutt är inget som märks direkt ute på gatorna i morgonrushen vid Omonia, en av Atens knutpunkter för tunnelbanenätet. - Det är klart att det har ökat osäkerheten, men det är komplicerat. På tv säger de att det inte är bankrutt ännu.(TT)
Publicerad 1 juli 2015
Att grekerna i dag går till jobbet i ett land i teknisk bankrutt är inget som märks direkt ute på gatorna i morgonrushen vid Omonia, en av Atens knutpunkter för tunnelbanenätet. - Det är klart att det har ökat osäkerheten, men det är komplicerat. På tv
””

De grekiska tidningarnas framsidor domineras av krisen: "Grekland i bankrutt" skriver tidningen Eleutheros Typos. "Finns det hopp?" frågar sig Dimokratia på första sidan, och syftar på uppgifterna om ett nytt förslag från de internationella långivarna efter folkomröstningen på söndag. Tidningen Gryning skriver: "Ett nej - katalysatorn för en ny överenskommelse".

””

Bankerna håller fortsatt stängt, men pensionärerna fortsätter köa utanför kontoren. I dag sägs att bankkontor ska öppna för att hjälpa just pensionärer. I bokstavsordning ska de släppas in för att komma åt en del av pensionsutbetalningen som frusit inne de senaste dagarna.

Annons

Folkomröstningen på söndag gäller huruvida grekerna säger ja eller nej till förhandlingsförslaget från den så kallade trojkan: EU, ECB och IMF. Det innebär bland annat att Grekland måste höja skatterna och förändra sitt pensionssystem.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons