Nyheter

Modechef slutar efter tafsanklagelser

En av klädmärket Guess grundare tvingas lämna företaget efter anklagelser om sexuella närmanden. Paul Marciano har visat "dåligt omdöme" i sin kommunikation med modeller och fotografer, enligt Guess.(TT)
Publicerad 13 juni 2018

En av klädmärket Guess grundare tvingas lämna företaget efter anklagelser om sexuella närmanden. Paul Marciano har visat "dåligt omdöme" i sin kommunikation med modeller och fotografer, enligt Guess.

En utredning har tittat närmare på anklagelser kring "olämpliga kommentarer och meddelanden, och oönskade handlingar inklusive kyssar och tafsande", skriver företaget. Styrelsen beslutar att Marciano måste avgå.

Marciano och Guess har kommit överens med fem personer att de ska få totalt en halv miljon dollar av företaget, som även skriver att många anklagelser inte har kunnat bekräftas.

En fotomodell som tidigare varit klädmärkets ansikte utåt har offentligt gått ut och sagt att Marciano tagit henne på brösten och kysst henne våldsamt, vilket Guess-grundaren förnekat. Han ska också ha försökt få komma till hennes hotellrum vid en plåtning, har modellen tidigare sagt till Time Magazine.

TT