Nyheter

MTG väljer TDC i stället för Tele 2

När alla trodde att Stenbecksfärens mediekoncern Modern Times Group (MTG) skulle gå in i "nya" Tele 2 så fusionerar bolaget i stället sin nordiska verksamhet med danska TDC. Inledningsvis fokuserar det nya bolaget på Danmark och Norge, men jakten är snart i gång efter en svensk samarbetspartner.(TT)
Publicerad 1 februari 2018
””

I samband med att sammangåendet mellan likaledes Kinnevikägda Tele 2 och Com Hem presenterades för ett par veckor var det många som antog att det bara var en tidsfråga innan Kinnevik flyttade även MTG till "nya" Tele 2. Är detta bara en omväg?

””

Stor pengapåse

Som ansvarig för programinnehållet får Anders Jensen, idag vd för MTG Sverige och blivande vice vd i det nya bolaget, ännu större muskler - större pengapåse - på en marknad där priserna på sändningsrättigheter, främst inom sport, nått astronomiska höjder på senare år.

””

Jan Scherman, tidigare vd för TV4-gruppen och nu bland annat mediedebattör, hör också till den sannolikt stora skara som trodde att MTG skulle hamna i nya Tele 2.

””

Två onda ting

Scherman ser problem med affären och kallar det ett val mellan två onda ting. Han anser att de nordiska konkurrensmyndigheterna inte hängt med i utvecklingen av den här typen av komplicerat ägande.

””

MTG tar med sig alla tv-kanaler inom Viasat, inklusive strömningstjänsten Viaplay, produktionsbolag och radiokanaler till det nya ännu inte namngivna bolaget. MTG behåller dock snabbt framgångsrika MTG X.

Nuvarande koncernchef för TDC, Pernille Erenbjerg, kommer att utses till koncernchef i det nya bolaget.

MTG-aktien hade vid lunchtid stigit med drygt 5 procent, medan TDC fallit över 13 procent på Köpenhamnsbörsen.

TT