Annons
Nyheter

Nedåt för nybilsregistreringar

Nybilsregistreringar sjönk 1,9 procent i september jämfört med motsvarande månad i fjol, enligt branschorganisationen Bil Sweden. Det var dock en mindre registreringsdag i september i år än i fjol, poängterar Bil Sweden, som beräknar att det motsvarar omkring 5 procent färre registreringar.(TT)
Publicerad 2 oktober 2017

Nybilsregistreringar sjönk 1,9 procent i september jämfört med motsvarande månad i fjol, enligt branschorganisationen Bil Sweden.

Det var dock en mindre registreringsdag i september i år än i fjol, poängterar Bil Sweden, som beräknar att det motsvarar omkring 5 procent färre registreringar.

Annons

Hittills i år, inklusive september, har registreringarna av nya personbilar ökat med 3,1 procent och prognosen för helåret är fortfarande rekordet på 375 000 bilar, enligt Bil Swedens vd Bertil Moldén.

Den positiva trenden när det gäller bilregistreringar hänger enligt Bil Sweden samman med högkonjunktur, låga räntor och köpstarka hushåll i kombination med en stark arbetsmarknad.

Antalet nyregistrerade dieselbilar minskade 5,1 procent i september och andelen dieselbilar har därmed sjunkit från 49,4 till 47,8 procent på ett år.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons