Annons
Nyheter

Nordeas Baltikum-affär slutförd

Nordea och den norska branschkollegan DNB har nu slagit samman sina verksamheter i Estland, Lettland och Litauen. Affären slutfördes efter att tillsynsmyndigheterna gett sitt godkännande.(TT)
Publicerad 1 oktober 2017

Nordea och den norska branschkollegan DNB har nu slagit samman sina verksamheter i Estland, Lettland och Litauen. Affären slutfördes efter att tillsynsmyndigheterna gett sitt godkännande.

Luminor, som banken heter, blir den tredje största leverantören av finansiella tjänster i Baltikum och kommer att ha cirka 350 000 kunder från Nordea och runt 930 000 kunder från DNB i de tre länderna.

Annons

Samarbetet som inleddes i slutet av augusti förra året ska "skapa en ledande, oberoende leverantör av finansiella tjänster i Baltikum", står det i ett pressmeddelande från Nordea.

Bruttoutlåningen kommer att uppgå till runt tolv miljarder euro, inklusive utlåning till privatkunder och företag och inlåning till nio miljarder euro.

Nordea och DNB kommer ha samma rösträtt i den sammanslagna banken, trots att Nordea får sex procent mer av de ekonomiska rättigheterna i det nya bolaget.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons