Nyheter

Norwegian toppar svarta listan

Flygbolaget Norwegian har övertagit rollen som resebranschens värsting från Ryanair. Det visar en genomgång som tidningarna Vagabond och Råd & Rön har gjort. Norwegian är det reseföretag som har trotsat Allmänna reklamationsnämndens (ARN) beslut vid flest tillfällen.(TT)
Publicerad 14 september 2015

Norwegian är det reseföretag som har trotsat Allmänna reklamationsnämndens (ARN) beslut vid flest tillfällen. I 34 ärenden har flygbolaget vägrat betala kompensation, trots nämndens rekommendationer. Av dessa ärenden handlar 32 om flygförseningar och totalt har Norwegian rekommenderats att betala motsvarande 400 000 kronor i ersättningar.

Enligt Charlotte Holmbergh Jacobsson, informationschef för Norwegian i Sverige, beror värstingplaceringen på att man har haft problem med en ny flygplansmodell, som levererades utan att ha testats i kommersiell trafik. Det har lett till att många resenärer drabbats av försenade flyg.

””

Det handlar enbart om fall då Norwegian menar att ARN inte har gjort en korrekt bedömning, annars följer man alltid ARN:s rekommendationer, enligt henne.

””

TT