Annons
Nyheter

Nya Teslan i produktion 2017

Amerikanska Teslas nya "folk-elbil" har nu visats upp för första gången. Den nya modellen, Model 3, kommer att börja produceras under 2017, enligt vd Elon Musk.(TT)
Publicerad 1 april 2016

Det var i Teslas anläggning i Hawthorne utanför Los Angeles i Kalifornien som Musk visade upp en prototyp av den emotsedda bilen och fick de ansamlade fansen att skrika av förtjusning.

Model 3 får ett pris på omkring 35 000 dollar (motsvarande cirka 285 000 kronor), exklusive olika former av subventioner, och blir därmed betydligt billigare än Teslas befintliga modeller. Räckvidden blir minst 35 mil per laddning. Enligt Tesla har bolaget redan fått in över 130 000 förbeställningar på bilen.

Annons

Att budgetmodellen blir en framgång ses som kritiskt för att Tesla ska kunna förverkliga sina tillväxtplaner - bolaget har som mål att sälja 500 000 bilar per år från och med 2020 - och för att aktiekursen ska kunna hållas uppe på nuvarande nivåer. Inför lanseringen steg Teslaaktien med 2,8 procent på Nasdaqbörsen.

I samband med presentationen började Tesla ta emot beställningar på Model 3 och runt om i världen bildades långa köer utanför Teslabutikerna.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons