Annons
Nyheter

14 glada dagar till ända - börsen vände ned

Efter 14 handelsdagar uppåt i rad vände Stockholmsbörsen tvärt nedåt under veckans sista handelsdag. Vid stängning hade OMXS-index backat 0,5 procent med SAS-aktien som den största slagpåsen. Nedgången i Stockholm var bred, med 20 av aktierna i OMXS30-index på minus.(TT)
Publicerad 6 oktober 2017

Nedgången i Stockholm var bred, med 20 av aktierna i OMXS30-index på minus. Börsnedgången fördjupades efter USA-statistik som visade att sysselsättningen utanför jordbrukssektorn minskade med 33 000 jobb i september, den första nedgången på en månad sedan 2010. Huvudförklaringen till den oväntade nedgången är negativa effekter i kölvattnet på orkanerna Harvey och Irma.

SAS-aktien rasade med 10 procent sedan styrelsen kallat till extrastämma för att få mandat att genomföra en miljardemission.

Annons

Bland tungviktarna drog telekomtillverkaren Ericsson och biometriföretaget Fingerprint mest uppåt, med kurslyft på 0,8 respektive 1,3 procent. Sämst gick skogsbolaget SCA, ned 3,1 procent. Indextunga klädkedjan H&M var också en bromskloss med ett kursfall på 0,4 procent.

De ledande Europabörserna stängde blandat. Londonbörsens FTSE-index gick upp 0,2 procent, Parisbörsens CAC-index sjönk 0,4 procent och Frankfurtbörsens DAX-index föll med 0,1 procent.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons